Ellermann-Spiegel

Ellermann-Spiegel

Ellermann-Spiegel komt uit de regio Pfalz. De naam Pfalz is afkomstig uit het Latijn: Palatium, hetgeen paleis betekent. Ook wel genoemd “het Toscane van Duitsland” vanwege klimaat en vegetatie. (Rheinland) Pfalz is het op één na grootste Anbaugebiet van Duitsland, grenzend aan Rheinhessen in het noorden en de Elzas in het zuiden. Een door de Atlantische oceaan beïnvloed maritiem, mild klimaat met relatief weinig regen en meest westelijke, Atlantische winden. In de zomer is het meest warm en zonnig. In het westen van het wijnbouwgebied beschermt het Haardtgebergte de druiven in de winter tegen koude oostenwind en houdt dit gebergte in de zomer de warmte vast. Dit zorgt voor een optimale rijping van de druiven.

Weingut Ellermann-Spiegel

In 2006 nam Frank Spiegel circa 48 hectare wijngaard van zijn stiefvader Harald Ellermann over. Hij hernoemde het wijnhuis vervolgens naar Ellermann-Spiegel. In korte tijd heeft Frank het bedrijf omgevormd van bulkleverancier naar kwaliteitshuis met eigen bottelingen. Weingut Ellermann-Spiegel is gelegen in het zuidelijkste puntje van de Pfalz, en profiteert in het gebied van een uniek microklimaat. De wijnen zijn zeer goed bruikbaar zijn in het wijnarrangement, mooi en karaktervol.

Ellermann-Spiegel kopen?

De wijnen van Ellermann-Spiegel zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Ellermann-Spiegel? Bekijk hier de Wijnkring webshop!