Freemark Abbey

Freemark Abbey

Freemark Abbey is in 1886 in Napa Valley opgericht door de eerste vrouwelijke wijnmaker van Californië, Josephine Tychson. Na een paar gedwongen verkopen kwam het landgoed in 1939 handen van drie Californische vastgoedontwikkelaars: Charles Freeman, Mark Foster en Abbey Ahern. Delen van de namen werken gecombineerd en zo ontstond Freemark Abbey. Inmiddels is het wijnhuis uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde wijnhuizen van Napa Valley en is sinds 2006 eigendom van Jackson Family Wines.

Wijnhuis Freemark Abbey

Het wijnhuis beschikt over diverse wijngaarden in Napa Valley, waaronder in Rutherford en Oakville. Het scala aan locaties en verschillende bodemsoorten bieden een even grote verscheidenheid in de wijnen die hier gemaakt worden. Een van de belangrijkste en meest unieke wijngaard van Freemark Abbey is de Bosche wijngaard. Het is namelijk een van de beste locaties in Californië voor Cabernet Sauvignon.
Bij Freemark Abbey ligt de focus op het maken van klassieke, verfijnde wijnen met veel structuur. Freemark Abbey wordt wereldwijd gezien als het boegbeeld van Californische wijnen en is onlosmakelijk verbonden met de beste Cabernet Sauvignons, de specialisatie van wijnmaker Ted Edward. Dit beeld is meerdere malen bevestigd door hoge noteringen in internationale wijnpers door journalisten als Robert Parker en James Suckling.

Freemark Abbey kopen?

De wijnen van Freemark Abbey zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Freemark Abbey? Bekijk hier de Wijnkring webshop!