Gran Moraine

Gran Moraine

De legendarische wijngaardontwikkelaar William Hill was in 2004 op zoek naar een nieuw terrein en vond een stuk van 430 hectare aan de westelijke rand van de Yahill-Carlton AVA, Willamette Valley (Oregon). Hij noemde het Gran Moraine, wat een knipoog is naar de enorme glaciale overstromingen tijdens de ijstijd die het landschap hebben gevormd. Hier selecteerde William de beste percelen, waarbij hij o.a. keek naar de ligging, hoogte en de te verbouwen druivensoorten. Deze keuzes hebben uiteindelijk geleid tot duidelijke verschillen in fruitprofiel per perceel. Kort na Williams ontdekking werd in 2005 en 2006 meer dan 194 hectare aangeplant met Chardonnay en Pinot Noir druiven. De 45 hectare Chardonnay zorgt ervoor dat Gran Moraine een van de grootste aanplant van deze druivensoort heeft in het noorden van Willamette Valley.

Wijnhuis Gran Moraine

De wijnstokken staan in dunne sedimentaire bodems, welke op 60 tot 170 meter hoogte liggen. Het koele, maritieme klimaat zorgt voor unieke omstandigheden voor het verbouwen van druiven. De druiven kunnen hierdoor later geplukt worden wat zorgt voor de unieke Gran Moraine stijl, gebalanceerde zuren en genuanceerde aarde- en fruittonen. Wijnmaker Shane Moore maakt hier wijnen in de traditie van de klassieke Bourgognes; Chardonnay en Pinot Noir met een focus op balans. Zijn onvermoeibare aandacht voor details in de wijngaarden en het wijnhuis resulteert in precisie en elegantie in de fles.

Gran Moraine kopen?

De wijnen van Gran Moraine zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Gran Moraine? Bekijk hier de Wijnkring webshop!