Hamilton Russell

Hamilton Russell

Hamilton Russell Vineyards is één van de meest zuidelijk en dichtst bij zee gelegen wijnhuizen van Zuid-Afrika. Oprichter Tim Hamilton Russell kocht het onbebouwde landgoed van 170 hectare in 1975. Hij was hiermee een pionier in de wijnbouw en het maken van wijn in de prachtige, koele, maritieme Hemel en Aarde Valley-appellatie. Op dit moment staat het wijnhuis onder leiding van de zoon van Tim, Antony Hamilton Russell.

Wijnhuis Hamilton Russell

Het wijnhuis is gespecialiseerd in het produceren van wijnen op basis van Pinot Noir en Chardonnay. Ze richten zich met name op het produceren van zeer unieke, expressieve en terroir gedreven wijnen, die algemeen worden beschouwd als de beste in Zuid-Afrika en tot de beste in de Nieuwe Wereld. De kleine opbrengsten en een zeer grote wereldwijde vraag zorgen ervoor dat de elegante Chardonnay en Pinot Noir zeer schaars zijn.

Hamilton Russell kopen?

De wijnen van Hamilton Russell zijn voor consumenten te koop via Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Hamilton Russell? Bekijk hier de Wijnkring webshop!