Hubert Brochard

Hubert Brochard

De wijngaarden van Hubert Brochard in de Sancerre en Pouilly Fumé zijn het resultaat van een uitzonderlijk geologisch erfgoed en liggen verspreid over prachtige heuvels die perfect geschikt zijn voor de teelt van wijnstokken. De bodem, samengesteld uit rijke en gevarieerde natuurlijke elementen, bevordert de fijnheid en subtiele aromatische tonen van elke variëteit.

De wijngaarden van het wijnhuis zijn zeer gefragmenteerd en strekken zich uit over de gemeenten Chavignol, Sancerre, Amigny, Saint-Gemme, Ménétréol sous Sancerre, Saint-Satur, Thauvenay en Vinon. Door krachtige erosie zijn veel grondsoorten ontstaan. De wijnstokken zijn veelal geplant op bodems met krijt, vuursteen en klei. De wijngaarden beslaan 46 hectare Sauvignon Blanc en 16 hectare Pinot Noir en hebben een gemiddelde leeftijd van 30 tot 50 jaar.

Wijnhuis Hubert Brochard

Het familieverhaal van wijnhuis Hubert Brochard begon in 1900, toen Aimée en Hubert Brochard hun ouders opvolgden. Op hun boerderij begonnen ze met het planten van druivenstokken, naast de kudde geiten die ze verzorgden. Hun enige zoon Henri nam daarna het stokje over samen met zijn vrouw Thérèse en gingen zich steeds meer toeleggen op de wijnbouw. Zoon Daniel zorgde vervolgens voor de internationale bekendheid van de wijnen. Om het wijnassortiment verder te ontwikkelen werden in de jaren negentig wijngaarden in Chavignol en Sancerre aangekocht.
In 2022 kwam er een keerpunt. Wijnhuis Hubert Brochard werd overgenomen door Langlois-Chateau dat sinds 1973 deel uitmaakt van de Bollinger groep. Langlois-Chateau wilde met deze overname de aanwezigheid in de regio consolideren. Samen delen de wijnhuizen een passie voor de terroirs en de familiegeest die al vijf generaties aanwezig is.

Hubert Brochard kopen?

De wijnen van Hubert Brochard zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Hubert Brochard? Bekijk hier de Wijnkring webshop!