Jean Loron

Jean Loron

Sinds 1817 is de familie Loron eigenaar van het land Domaine des Billards in Saint-Amour. Samen met de Domaine de la Vieille Eglise in Juliénas, Château de Fleurie in Fleurie, Domaine Barbet in Moulin-à-Vent, en Château de la Pierre in Brouilly en Régnié, bezit de familie ruim 90 hectare aan wijngaarden in Beaujolais en Bourgogne. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de wijnen is inmiddels internationaal bekend. Het goede imago van Jean Loron op het gebied van duurzame wijnen draagt bij aan hun uitstekende reputatie. Maison Jean Loron is het enige wijnbedrijf dat gespecialiseerd is (voor 80%) in Beaujolais en Bourgogne wijnen, welke wereldwijd worden geëxporteerd.

Maison Jean Loron

Jean Loron ontwikkelde zijn wijnbedrijf in de specifieke klimaten van de Beaujolais en Bourgogne. In 1821 ging zijn kleinzoon Jean-Marie Loron, de burgemeester van Chénas en voormalig beheerder van het kerkelijke landgoed in Mâcon, verder in de ontwikkeling van het bedrijf. Jean-Marie Loron ging de Beaujolais en Bourgogne wijnen exporteren. Een opvolger vond hij in zijn zoon, die het bedrijf in 1852 samenvoegde met dat van zijn schoonvader, Charlet. De Charlet familie dreef in de 18e eeuw handel in wijn in de plaatsen Saint-Amour en Juliénas. Zij hadden tevens het landgoed “Clos des Billards” in Saint-Amour in hun bezit. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de 8e generatie van de familie.

Jean Loron kopen?

De wijnen van Jean Loron zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Jean Loron? Bekijk hier de Wijnkring webshop!