Jean-Luc Colombo

Jean-Luc Colombo

De wijnen van Jean-Luc Colombo komen voornamelijk uit de Rhône vallei en deels specifiek uit de appellatie Cornas. De wijnen vallen op door hun elegantie en complexiteit en hun prachtige evenwicht tussen mineraliteit, alcohol en tannine: fraicheur met structuur. Kortom, wijnen van een gepassioneerd wijnliefhebber, gemaakt voor andere wijnliefhebbers.

Maison Jean-Luc Colombo

Jean-Luc Colombo vestigde zich in 1982 in Cornas, in de Noordelijke Rhône, aanvankelijk als apotheker. Als groot wijnliefhebber had hij naast zijn studie farmacie in Montpellier de opleiding tot oenoloog gevolgd. De wijnen van Cornas hadden van oudsher een grote reputatie. Toch lagen sommige van de mooiste (maar steile en dus moeilijk te bewerken) percelen binnen de kleine appellatie er verwaarloosd en verlaten bij. Daarom besloten Jean-Luc en zijn vrouw Anne enkele jaren later zo’n wijngaard te kopen en de appellatie Cornas nieuw leven in te blazen. Zo ontstond Maison Jean-Luc Colombo.

Jean-Luc Colombo?

De wijnen van Jean-Luc Colombo zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Jean-Luc Colombo? Bekijk hier de Wijnkring webshop!