Kendall-Jackson
De helaas overleden eigenaar Jess Jackson, verwoordde zijn ambities als volgt: ‘Our family has been making wine for nearly three decades – and we are still completely fascinated with all that it entails. Watching the grapes mature in the vineyard, experiencing the nonstop activity at harvest time, the rich, earthy smell of the barrel room. And, of course, enjoying the fruits of our labor with family and friends after the final blend is layered together for bottling.
Een belangrijke reden van Kendall-Jacksons succes is gelegen in de perfecte ligging van de wijngaarden. De druiven zijn grotendeels afkomstig uit de koelere kuststreken van Californië. De druiven krijgen hier alle gelegenheid om hun aroma- en smaakrijkdom te ontwikkelen.
Wijnhuis Kendall-Jackson
In 1982 kocht Jess Jackson in Lake County, ten noorden van Napa Valley, een boomgaard van 32 hectare vol met peren en walnoten en verving deze bomen voor Chardonnay wijnstokken. Hiermee werd Kendall-Jackson geboren. Jackson verkoopt zijn eerste Chardonnay wijn in New York en vervolgens in Washington. Vanaf dan gaat het hard: er komen nieuwe series en heel Amerika en de rest van de wereld raakt bekend met Kendall-Jackson. Kendall-Jackson is één van Californië‘s jongste, meest toonaangevende en dynamische wijnhuizen. De eerste Chardonnay wijn onder het label ‘Kendall-Jackson’ uit 1982 won in 1983 de Platinum Award van de ‘American Wine Competition’, een enorme verrassing. In 1995 werd Kendall- Jackson door het gezaghebbende Wine & Spirits Magazine uitgeroepen tot ‘Winery of the Year’ en dat gebeurde ook in 2011 en 2017.