La Crema

La Crema

Wijnhuis La Crema is in 1979 opgericht in Sonoma County. Oorspronkelijk was de naam La Crema Viñera aan het wijnhuis gegeven, wat “het beste van de wijnstok” betekend. Dit bepaalde de standaard sinds de oprichting. Later is ‘Viñera’ komen te vervallen. Vanuit de thuisbasis in de Russian River Valley heeft La Crema in Californië de beste gebieden met een koel klimaat weten te ontdekken voor Chardonnay en Pinot Noir. Ze zochten specifiek naar gebieden waar oceaanwinden en mist ervoor zorgen dat de druiven langzaam aan de wijnstok rijpen, waardoor complexe smaken en aroma’s ontwikkeld worden.

Wijnhuis La Crema

Hoofd Wijnmaker Craig McAllister probeert in de wijnen van La Crema de essentie van het terroir tot uitdrukking te brengen, waarbij het unieke karakter en smaakprofiel van de wijngaard terugkomt. Craig probeert het beste van de traditionele Bourgondische wijntechnieken te combineren met een eigentijdse Californische stijl.

Met ruim 40 jaar ervaring heeft La Crema de beste wijnbouwgebieden voor Chardonnay en Pinot Noir gevonden in Californië en Oregon. De wijnstokken staan in o.a. Willamette Valley, Anderson Valley, Sonoma Coast en Russian River. Elk gebied geeft eigen karakteristieken aan de wijnen.

La Crema kopen?

De wijnen van La Crema zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in La Crema? Bekijk hier de Wijnkring webshop!