Langlois-Chateau

Langlois-Chateau

Langlois-Chateau produceert een breed gamma aan Loirewijnen en crémants volgens de voorwaarden van Terra Vitis. Dit biologische keurmerk draagt in de wijnbouw de production viticole raisonnée uit, ofwel het bedrijven van wijnbouw met groot respect en aandacht voor de natuur: de druiven van het domein worden verbouwd zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en met de hand geplukt.

Wijnhuis Langlois-Chateau

Het gerenommeerde wijnhuis Langlois-Chateau werd in 1885 opgericht door Edouard Langlois. Vrijwel meteen specialiseerden ze zich in het maken van sparkling wines. In 1973 ontdekte Maison Bollinger de kwaliteit van de Langlois-Chateau wijnen, waardoor het wijnhuis in handen kwam van de Société Jacques Bollinger. Vanaf dat moment groeide Langlois-Chateau hard; de kelders werden uitgebreid en wijngaarden in Saumur, Saumur-Champigny en Sancerre weren aangekocht. Ondertussen legde het wijnhuis zich, naast crémants, ook toe op de productie van witte en rode wijnen.

Langlois-Chateau kopen?

De wijnen van Langlois-Chateau zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Langlois-Chateau? Bekijk hier de Wijnkring webshop!