Laurent Miquel
In het jaar 1202 kwam Château Cazal Viel in het bezit van de monniken van de Abdij Fontcaude. Sinds de middeleeuwen verbouwden zij hier wijn, tot zij tijdens de Franse Revolutie in 1789 werden verdreven. Twee jaar later werd Cazal Viel overgenomen door de familie Miquel. Pas in 1970 werd hier op grote schaal wijn geproduceerd waarin vooral de Syrah druif werd gebruikt. Wijnmaker Henri Miquel kreeg later dan ook de bijnaam ‘Monsieur Syrah’ en bracht in 1980 zijn eerste wijn uit.
Laurent Miquel: specialist in Syrah en Viognier
Laurent is de 8e generatie Miquel en heeft zich gespecialiseerd in het verbouwen en maken van wijn met de druivensoorten Syrah en Viognier. Laurent Miquel is een trotse en onderscheidende wijnmaker. Hij en zijn vrouw Neasa maken een bewuste keuze voor duurzame wijnbouw. Het uitgangspunt is om alleen in te grijpen in de wijngaard als dit noodzakelijk is om de oogst te beschermen. Door de natuur de vrije loop te geven kan, Laurent wijnen maken die volledig het karakter van het terroir weerspiegelen en bovendien voldoen aan zijn hoge kwaliteitseisen.