L’Avenir

L’Avenir

Samenwerking en uitwisseling zijn de bouwstenen van de filosofie van L’Avenir. Een filosofie die is ontstaan door deel uit te maken van de AdVini familie. De inspiratie hiervoor komt uit de Franse wijnbouw. Door het breken van de Zuid-Afrikaanse traditie, heeft L’Avenir een stijl kunnen creëren van wijnen die elke druivensoort en streek representeren. Bovenal richt het wijnhuis zich op delicatesse en evenwicht. L’Avenir richt zich op de twee druivensoorten die de basis legden van de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie: het erfgoed van de Chenin Blanc en de innovatie die verbonden is aan Pinotage. In 1997 werd Chenin Blanc verkozen tot beste van Zuid-Afrika en in 2004 was Pinotage nog nooit eerder zo vaak genoemd in de Top Ten Pinotage Competition.

Wijnhuis L’Avenir

Het Zuid-Afrikaanse wijnhuis is ooit door Nederlanders opgericht onder de naam Weltevreden. In 1992 is het wijnhuis gekocht door Fransman Marc Wiehe en zijn familie. De naam Weltevreden was voor hen niet uit te spreken, waardoor ze het veranderden in L’Avenir. Het wijnhuis kreeg al snel de status van icoon. Momenteel is L’Avenir een deel van AdVini, een familiebedrijf en wijnproducent met een focus op Frankrijk en een voetafdruk in Zuid-Afrika in de vorm van L’Avenir. De L’Avenir Country Lodge ligt in de vallei onder de Simonsberg Mountains. Het is een intieme, 4-sterren locatie vlakbij de historische stad Stellenbosch.

L’Avenir kopen?

De wijnen van L’Avenir zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in L’Avenir? Bekijk hier de Wijnkring webshop!