Le Bonheur

Le Bonheur

Le Bonheur, wat ‘voorspoed’ betekent in het Frans, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het einde van 1700 toen het pand toebehoorde aan de familie De Villiers, directe afstammelingen van de eerste Franse Hugenoten die in Kaap de Goede Hoop arriveerden. Le Bonheur, gelegen aan een natuurlijke bron aan de voet van de Klapmuts-heuvel, werd al snel een populaire trekpleister voor handelaren en reizigers. Dit blijft tot op de dag van vandaag het geval, met wijnliefhebbers van over de hele wereld die dol zijn op de klassieke en tijdloze wijnen van Le Bonheur en de weelderige tuinen rondom het landhuis en de kelder.

Wijnhuis Le Bonheur

Le Bonheur heeft een van de meest diverse terroirs in Stellenbosch. Met hoogtes tussen 250 en 450 meter en vier verschillende grondsoorten. De wijnen worden in kleine hoeveelheden geproduceerd, wat resulteert in onderscheidende componenten die worden gemengd om klassieke en elegante wijnen te produceren. De rode wijnen staan specifiek bekend om hun verouderingspotentieel.

Le Bonheur kopen?

De wijnen van Le Bonheur zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Le Bonheur? Bekijk hier de Wijnkring webshop!