Maison Piron

Maison Piron

De wijngaarden van Piron liggen op moeilijk begaanbaar terrein, steile hellingen met een percentage van 30%. Daarentegen beschikt het wijnhuis over een unieke druivensoort: Gamay. Gamay is het hart en de ziel van vele Beaujolais cru’s en is een kruising tussen Pinot Noir en Gouais Blanc. Maison Piron richt zich op duurzame wijnbouw, waarbij de natuurlijke balans en biodiversiteit zoveel mogelijk blijft behouden. Het doel is om karaktervolle terroirwijnen te produceren die fruitig, subtiel en elegant zijn.

Wijnhuis Maison Piron

Maison Piron is gevestigd in Morgon, een dorp in de Beaujolais. Het wijnhuis is in 1590 opgericht door Etienne Bailly. De familie Bailly en Piron volgden elkaar op en op dit moment wordt het wijnhuis geleid door manager Julien Revillon and Dominique Piron, de 14de generatie uit de familie. De Beaujolais wijnen uit Morgon met hun uitstekende kwaliteit zijn al jaren bekend onder wijnliefhebbers. Maison Piron heeft met zijn kennis de laatste jaren meegeholpen om de regio een wereldwijde reputatie te geven.

Maison Piron kopen?

De wijnen van Maison Piron zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Maison Piron? Bekijk hier de Wijnkring webshop!