Marques de Murrieta

Marqués de Murrieta

De oorsprong van wijnhuis Marqués de Murrieta is ook de oorsprong van Rioja. Don Luciano Murrieta paste technieken toe die hij in Bordeaux had geleerd en maakte in 1852 de eerste Rioja wijn. De visie van Don Luciano was vanaf het begin duidelijk: een fijne Rioja wijn met een groot rijpingspotentieel creëren en deze buiten Spanje gaan exporteren. Hij verscheepte zijn eerste vintage naar landen als Mexico en Cuba, waardoor het de eerste fijne Rioja-wijn was die werd geëxporteerd. Jarenlang werden de wijnen in Castillo de Ygay gemaakt. Dankzij zijn historische betekenis voor de wijnwereld, zijn erfgoed en de architectuur van het gebouw zelf, werd het daarmee het hoofdkwartier van Marqués de Murrieta.

Familiebedrijf Marqués de Murrieta

Marqués de Murrieta wordt sinds 1983 geleid door de Galicische familie Cebrián-Sagarriga. Op dit moment wordt het team geleid door María Vargas.
Het wijnhuis en de wijngaarden zijn gelegen in Ygay, een landgoed van 300 hectare aan wijngaarden gelegen in het zuidelijke deel van Rioja Alta. Door een fijn klimaat en een nauwgezette zorg voor onze wijngaarden, zijn ze in staat om veel controle te hebben over de kwaliteit van de wijnen en wijnen te produceren met een unieke persoonlijkheid.

Marqués de Murrieta kopen?

De wijnen van Marqués de Murrieta zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Marqués de Murrieta? Bekijk hier de Wijnkring webshop!