Masca del Tacco

Masca del Tacco

Bij Masca del Tacco staan traditie, identiteit en territorium hoog in het vaandel maar ook passie, toewijding en ervaring zijn waarden die door het bedrijf gedeeld worden. Het wijnhuis verbouwt lokale druiven en maakt gebruik van de potentie van de bodem, waardoor de wijnen zowel een moderne als unieke historische uitdrukking hebben. Al het werk in de wijngaarden wordt met de hand gedaan en de productie geschied traditioneel. Hierdoor ontstaan kwaliteitswijnen met rijke aroma’s en karakteristieke smaken.

Wijnhuis Masca del Tacco

Masca del Tacco is in 2010 opgericht door Felice Mergè en zijn vader Armando. Zij kochten een gebouw in Erchie, een klein stadje in de provincie Brindisi (Puglia), en knapten dit op. Het gebouw behield de oorspronkelijke historische stijl maar werd verrijkt met de nieuwste apparatuur. Ze hernoemden het gebouw Masca del Tacco en breidden vervolgens de wijngaarden uit in de omgeving van Veglie en Torricella. In totaal heeft het wijnhuis 200 hectare wijngaard en staan er wijnstokken van ruim 50 jaar oud. Er wordt Fiano, Primitivo, Negroamaro, Susumaniello, Cabernet Sauvignon, Syrah en Pinot Nero verbouwd.

Masca del Tacco kopen?

De wijnen van Masca del Tacco zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Masca del Tacco? Bekijk hier de Wijnkring webshop!