Poggio Le Volpi

Poggio Le Volpi

De filosofie van het wijnhuis is het maken van wijnen die de rijkdom van de bodem en de kennis over de wijnstokken benadrukken. Daarom mogen alleen de zorgvuldig geselecteerde en allerbeste wijngaarden de naam Poggio Le Volpi dragen. Poggio Le Volpi maakt al jaren toonaangevende wijnen in Lazio. Regelmatig vallen wijnen van dit wijnhuis in de prijzen. Zo hoort de Baccarossa tot de beste wijnen van Italië en is de Baccarossa uitgeroepen tot de beste rode wijn ooit gemaakt in de wijnregio Lazio.

Wijnhuis Poggio Le Volpi

Mario Mergè startte in de jaren ’20 van de vorige eeuw met de productie van wijn en olijfolie. Hij deelde al zijn ervaring met zijn zoon Arando, die vervolgens zijn kennis weer overbracht op zijn zoon Felice. Felice is op dit moment wijnmaker van de derde generatie in de Mergè familie. Om zijn ultieme ‘wijndroom’ te bereiken, richtte Felice in de jaren ’90 het Italiaanse wijnhuis Poggio Le Volpi op. Het wijnhuis is gevestigd in Monteporzio Cato, iets ten zuiden van Rome en heeft prachtige moderne kelders. De wijngaarden van Poggio Le Volpi beslaan 30 hectare.

Poggio Le Volpi kopen?

De wijnen van Poggio Le Volpi zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Poggio Le Volpi? Bekijk hier de Wijnkring webshop!