Prats & Symington

Prats & Symington

De wijnen van Prats & Symington komen uit de Douro vallei, een van de oudste wijn producerende regio’s ter wereld is. Een stuk verderop in Frankrijk staat Bordeaux bekend om de productie van top wijnen en het uitvinden van vinificatieprocessen via langdurige maceratie. In een poging om de methoden uit Bordeaux toe te passen op druiven die van oudsher bestemd zijn voor de productie van Vintage Port, zijn de wijnen van Prats & Symington ontstaan. De wijnen symboliseren de combinatie van een nobele Portugese traditie en een even rijke Bordeaux traditie in een nieuwe en moderne stijl van wijn.

Wijnhuis Prats & Symington

Het wijnhuis is in 1999 ontstaan uit een joint venture tussen een bekende wijnmaker uit Bordeaux, Bruno Prats, en de Symington familie uit Portugal. De Symington familie wilde haar uitgebreide kennis van de verschillende Douro terroirs en druivensoorten koppelen aan de ervaring van Bruno Prats in de regio Bordeaux, zodat ze samen wijn konden produceren van de beste druiven van de beste percelen van de beste gebieden volgens de Bordeaux spirit. Prats & Symington is een onafhankelijk wijnhuis gespecialiseerd in droge rode wijn. Ze zijn eigenaar van twee belangrijke wijngaarden in de Douro: Quinta de Roriz and Quinta da Perdiz.

Prats & Symington kopen?

De wijnen van Prats & Symington zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Prats & Symington? Bekijk hier de Wijnkring webshop!