Pyros

Pyros

De Pyros wijnen zijn afkomstig uit Pedernal Valley, het jongste wijngebied van Argentinië, op de grens tussen Mendoza en San Juan. De hoogte ligt tussen de 1.200 en 1.500 meter. Het is een geïsoleerde vallei ver weg van de beschaving. Daardoor zijn de omstandigheden uniek. Er is namelijk geen wijnregio op de wereld waarmee dit gebied te vergelijken is. Het is onderzocht en bewezen dat de bodem 480 miljoen jaar oud is, dat is 400 miljoen jaar ouder dan de grond van de Andes. Daarnaast is Pedernal het enige wijnbouwgebied in Zuid-Amerika dat kalksteen heeft gevormd op grote hoogte, dat is uitzonderlijk en ideaal voor de wijnbouw.

Pyros Wines

In 2008 ontdekte Mijndert Pon (oprichter van Bodegas Salentein) Pedernal Valley. Hij werd geïnspireerd door de schoonheid, ongetemde natuur en het gevarieerde terroir van de vallei. Hieruit ontstond Pyros Wines, wijnen van wereldklasse die het unieke terroir weerspiegelen.

Pyros kopen?

De wijnen van Pyros zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Pyros? Bekijk hier de Wijnkring webshop!