Royal Tokaji

Royal Tokaji

Royal Tokaji richt zich op het produceren van single vineyard wijnen van top kwaliteit. Traditioneel worden de trossen handmatig geplukt en verzameld in houten mandjes van 20 liter (‘puttony’ genaamd). Het aantal mandjes (puttonyos) geeft de kwaliteit weer van de wijn, waarbij de allerhoogste kwaliteit wordt aangeduid met 6 puttonyos. Het absolute summum is de ‘Essencia’, die gelijk staat aan 7 puttonyos, maar deze is zeer schaars. De rijping vindt plaats in kleine Gönci vaten (140ltr.) van Hongaars Eiken. Wettelijk gezien kennen we de kwaliteiten 3 tot 6 puttonyos en moeten Aszú wijnen minimaal drie jaar rijpen. The Royal Tokaji Winery hanteert een veel langere rijpingsperiode dan deze drie jaar en produceert alleen 5 en 6 puttonyos wijnen.

Wijnhuis Royal Tokaji

The Royal Tokaji Wine Company is een initiatief van Hugh Johnson, groot wijnkenner en onder andere mede-auteur van ‘De Wijnatlas’. Het wijnhuis was het eerste buitenlandse bedrijf dat investeerde in de Tokaj wijnregio (Hongarije). Johnson richtte het Hongaarse wijnhuis in 1990 op, waarna het uitgroeide tot een van de beste wijnhuizen van Tokaj. Het wijnhuis combineert traditionele technieken met moderne technologie om de wijnen te maken die wereldwijd al meer dan 100 awards hebben gewonnen.

Royal Tokaji kopen?

De wijnen van Royal Tokaji zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Royal Tokaji? Bekijk hier de Wijnkring webshop!