Rust en Vrede

Rust en Vrede

Jannie en Ellen Engelbrecht kochten Rust en Vrede in 1977, waarna Jannie in 1978 zijn eerste vintage maakte. Ook vond er een uitgebreide heraanplant van de wijngaarden plaats. Daarbij werd de nadruk gelegd op de druivensoorten Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot. Het wijnhuis ligt halverwege tussen Stellenbosch en Somerset West, ongeveer 15 km van False Bay en beschikt over het authentieke Stellenbosch terroir. Het landgoed bevindt zich op de lagere hellingen van de Helderberg tussen 85 en 130 meter hoogte, met uitzicht op de Tafelberg in het westen.

Wijnhuis Rust en Vrede

Door de noordelijke ligging van de wijngaarden worden ze door de Helderberg en Stellenbosch bergen afgeschermd van de krachtige zuidoostelijke wind en door de uitlopers van de Helderberg beschermd tegen de zuidwestelijke wind van de Atlantische Oceaan. Hierdoor heeft Rust en Vrede een warmere microkosmos in de Helderberg dan aan de andere kant van de bergen. Daarom specialiseert het wijnhuis zich in rode wijnen, met name Syrah en Cabernet Sauvignon. Het kleine percentage Merlot dat wordt verbouwd, wordt met name gebruikt in de blends.

Rust en Vrede kopen?

De wijnen van Rust en Vrede zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Rust en Vrede? Bekijk hier de Wijnkring webshop!