San Polo

San Polo

Wijnhuis San Polo is gelegen in Toscane aan de zuidoostkant van de Italiaanse Montalcino heuvel. Het landgoed ligt op 450 meter hoogte en beslaat landgoed 22 hectare, waarvan 16 hectare gewijd is aan wijnstokken. In de vier wijngaarden wordt alleen Sangiovese verbouwd en sinds 2017 zijn ze biologisch gecertificeerd. De prachtige kelder van het wijnhuis is een mooi voorbeeld van ecologisch duurzame architectuur. Het is ontworpen om het energieverbruik en de impact op het milieu te minimaliseren. Hier worden de druiven met ambachtelijke zorg verwerkt om de finesse van de aroma’s van Sangiovese te versterken.

San Polo Montalcino

Marilisa Allegrini, een levenslange ambassadeur van Allegrini-wijnen, was de eerste Italiaanse vrouw die op de cover van Wine Spectator verscheen en kreeg onlangs de naam Cavaliere del Lavoro. Haar verhaal begint met het familiebedrijf in Valpolicella / Veneto. In 2001 vertrekt ze naar Toscane om het ambitieuze productdiversificatie project in het unieke en veelzijdige terroir van Montalcino te implementeren. In 2007 koopt Marilisa San Polo en sindsdien zijn ze een trotse vertegenwoordiger van dit project. Inmiddels zijn ook dochters Carlotta en Caterina in het bedrijf geïntroduceerd om het werk van hun moeder voort te zetten.

San Polo kopen?

De wijnen van San Polo zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in San Polo? Bekijk hier de Wijnkring webshop!