Santa Rita

Santa Rita

Viña Santa Rita werd in 1880 opgericht door Don Domingo Fernández Concha, een vooraanstaand zakenman en publieke figuur van die tijd. Don Domingo bracht de beste Franse druivensoorten naar de rijke bodems van de Maipo-vallei, samen met gespecialiseerde apparatuur en een team van topwijnmakers uit Frankrijk. Zij brachten technieken met zich mee die tot dan toe onbekend waren in Chili. Hierdoor veranderde de manier van wijn maken in het land en dat zorgde voor spectaculaire resultaten.

Viña Santa Rita

Met 3.980 hectare aan eigen wijngaarden in Chili en Argentinië, is Santa Rita één van de grootste wijnbedrijven ter wereld. Doordat de wijngaarden verspreid zijn over de bekende en minder bekende wijnregio’s van Chili, biedt Santa Rita een zeer veelzijdig portfolio aan Chileense wijnen. Door de expertise van de verschillende teams, met elk een eigen hoofdwijnmaker, biedt Santa Rita wijn op alle niveaus. Van instapwijn tot icoonwijn. Dit draagt bij aan de beste prijs – kwaliteit verhouding. Daarnaast staan kwaliteit, duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel, waarbij het produceren van premium Cabernet Sauvignon wijnen een speerpunt is de komende jaren.

Santa Rita wijnen kopen?

De wijnen van Santa Rita zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Santa Rita? Bekijk hier de Wijnkring webshop!