Smith Woodhouse

Smith Woodhouse

Het bedrijf produceert voortreffelijke Port, die gekarakteriseerd wordt door een rijke, weelderige stijl. De naam Smith Woodhouse staat voor kwalitatief hoogstaande producten, waarvan met name de Port een enorme faam heeft verworven. Smith Woodhouse is een niche merk met een beperkte productie. Hierdoor is het merk wellicht niet bekend bij het grote publiek. De echte Portkenners weten het merk wel te vinden.
De Portwijnen van Smith Woodhouse hebben uitstekende lengte en structuur en zijn droger dan de meeste Portwijnen. De Vintage Port toont een karakteristieke stijl in evenwicht gehouden door harde tannines. Rijping geeft deze Port een ongeëvenaarde elegantie. De vintage Portwijnen rijpen minimaal 10 jaar in de kelders van Vila Nova de Gaia voor ze op de markt komen.

Wijnhuis Smith Woodhouse

Christopher Smith, richtte in 1784 een bedrijf op in Oporto van waaruit hij Port ging exporteren. Enkele jaren later gingen de zonen van Christopher Smith een verbond aan met de gebroeders Woodhouse. Onder de naam Smith & Woodhouse werd het wijnhuis geboren en verkreeg het, tot op de dag van vandaag, steeds meer bekendheid. In 1970 nam de familie Symington wijnhuis Smith Woodhouse over.

Smith Woodhouse port kopen?

De portwijnen van Smith Woodhouse zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Smith Woodhouse Port? Bekijk hier de Wijnkring webshop!