Southern Right

Southern Right

Het wijnhuis is in 1994 opgericht bij Anthony Hamilton Russell (tevens onderdeel van wijnhuis Hamilton Russell) en ligt ten westen van de Hamilton Russell wijngaarden in de Hemel-en-Aarde Vallei. Het opvallend mooie landgoed van 448 hectare is vernoemd naar de zeldzame Southern Right walvissen die vaak de koele nabijgelegen Walker Bay bezoeken. Met elke verkochte fles levert het wijnhuis een bijdrage aan de instandhouding van de populatie in het gebied.

Wijnhuis Southern Right

Southern Right is een kleine Pinotage en Sauvignon Blanc specialist. Het wijnhuis produceert klassieke, Zuid-Afrikaanse stijl wijnen van de hoogste kwaliteit. Anthony is ervan overtuigd dat Pinotage als vroeg rijpende druif het meest geschikt is voor koelere gebieden. Ook de specifieke steenachtige, kleiige en schalie-achtige bodems zijn het meest geschikt voor de meer klassieke stijl die hij wil creëren. Southern Right is in de Wine Spectator vier keer vermeld als één van de beste wijngaarden van Zuid-Afrika.

Southern Right kopen?

De wijnen van Southern Right zijn voor consumenten te koop via Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Southern Right? Bekijk hier de Wijnkring webshop!