St. Martinus

Nederlandse wijn in opkomst

Nederland en wijn was lange tijd geen logische combinatie. Door onder andere klimaatverandering krijgen druiven steeds betere groeiomstandigheden in ons kikkerlandje. De wijngaarden in Nederland vind je voornamelijk in Limburg en Gelderland, maar inmiddels zijn er door het hele land wijngaarden te vinden. Eén van de meest bekende zit zelfs in Zeeland. Nederlandse wijn is in opkomst en dat komt doordat de kwaliteit steeds beter wordt!

St. Martinus

Stan Beurskens, eigenaar van St. Martinus, is een autoriteit op het gebied van Nederlandse wijn. Wijndomein St. Martinus bestaat uit meerdere percelen. Het is gelegen in het prachtige dorpje Vijlen. De wijngaarden van het wijndomein liggen in het zuidelijkste puntje van Nederland, tussen de uitlopers van de Ardennen. St. Martinus is een innovatief wijnbedrijf dat duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De druiven die groeien op de wijngaarden van St. Martinus worden milieuvriendelijk geteeld en verwerkt in de vier verdiepingen tellende energie neutrale kelders. De wijngaard is met 32ha de grootste wijngaard in Nederland. Het bestaat al sinds 1988 en wordt inmiddels gerund door de tweede generatie wijnbouwers en bestaat uit een team van 20 enthousiaste wijnprofessionals.

St. Martinus kopen?

De wijnen van St. Martinus zijn voor consumenten te koop via Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in St. Martinus? Bekijk hier de Wijnkring webshop!