Tenuta di Arceno

Tenuta di Arceno

Tenuta Di Arceno ligt in de zuidelijkste hoek van de Chianti Classico tussen de steden Siena en Florence. Het landgoed beslaat 1.000 hectare en bestaat uit glooiende heuvels, groene bossen, oude cipressen, grote velden, olijfbomen, wijngaarden en middeleeuwse kastelen. De wijnen van het wijnhuis zijn al net zo indrukwekkend als hun oorsprong. Ondanks de Toscaanse afkomst beschikken ze over een niveau van rijkdom, concentratie en karakter dat vergelijkbaar is met ’s werelds beste wijnen. De meest aangeplante druivensoort is Sangiovese, gevolgd door Merlot en Cabernet Franc. Daarnaast hebben ze een klein percentage Cabernet Sauvignon en Petit Verdot.

Wijnhuis Tenuta di Arceno

Het landgoed van Tenuta di Arceno is al ruim duizend jaar een centrum voor wijnproductie en landbouw. In de oudheid was dit een belangrijke plek binnen de Etruskische beschaving. Vanaf 1504 kwam het landgoed in handen van de familie Del Taja, een historisch prominente familie. Zij breidde het landgoed uit en brachten architecturale verbeteringen toe. In 1829 werd het landgoed verkocht aan de familie Piccolominis, een van de meest illustere families van Siena. Deze familie legde de prachtige romantische tuinen, het meer en de buitenstructuren aan. Na ruim 160 jaar werd Tenuta di Arceno in 1994 overgenomen door Jess Jackson en Barbara Banke van Jackson Family Wines uit de Verenigde Staten. Samen met wijnmaker Pierre Seillan hebben ze het wijnhuis en de wijnen naar een hoger niveau gebracht.

Tenuta di Arceno wijnen kopen?

De wijnen van Tenuta di Arceno zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Tenuta di Arceno? Bekijk hier de Wijnkring webshop!