Valdespino

Valdespino

De oorsprong van de Bodega Valdespino dateert uit 1264 na Christus. Het eerste lid van de Valdespino-familie die sherrywijnen produceerde was Don Alfonso Valdespino, één van de 24 christelijke ridders die vochten voor koning Alonso om de stad Jerez te heroveren op de Moren. Als beloning kregen de ridders een stuk land in Jerez. Hoewel de commerciële activiteiten al sinds 1430 worden uitgevoerd, werd het bedrijf pas in 1875 geregistreerd. Valdespino is één van de oudste producenten in Jerez en daarmee ook van Spanje. Sinds 1999 is Valdespino onderdeel van het familiebedrijf Grupo Estévez.

Bodegas Valdespino

Valdespino houdt vast aan tradities en de focus ligt op het terroir. Waar de meeste sherryproducenten geen eigen wijngaarden bezitten, heeft Valdespino 186 hectare aan eigen wijngaarden. De belangrijkste wijngaarden bevinden zich in de Pago Macharnudo waar de druiven voor de befaamde Single Vineyard sherry’s Fino Inocente en Tio Diego verbouwd worden. Dit zijn de enige twee sherrywijnen waarvan de druiven worden geoogst van slechts één wijngaard. Het Single Vineyard principe is uniek in de sherrywereld.
Het bedrijf staat er ook om bekend haar sherry’s, als enige sherryhuis, te vergisten in eikenhouten vaten waar roestvrijstaal de norm is. Voor alle sherry’s van Valdespino geldt dat men een langere lagering hanteert dan wettelijk voorgeschreven is. Het is ook zeker de enige producent die 10 ‘Criaderas’ of kweekvaten heeft, in plaats van de gebruikelijke 2 of 3 kweekvaten. Dit zorgt voor de hoge kwaliteit waar het huis bekend om staat.

Valdespino kopen?

De wijnen van Valdespino zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Valdespino? Bekijk hier de Wijnkring webshop!