Villa Trasqua

Villa Trasqua

Bij Villa Trasqua staat liefde en respect voor het land centraal. Dit karakteriseert elke handeling, zorg, aandacht en duurzaamheid in de wijnteelt en de productie. Het wijnhuis gebruikt biologische productiemethoden, waarbij ze voor een combinatie tussen traditie en moderniteit zorgen. Villa Trasqua is constant op zoek naar de balans tussen gevestigde en innovatieve smaken en het geven van toegevoegde waarde aan de vergaande geschiedenis van de Chianti Classico wijnen. Deze kernwaarden hebben tot op heden stand gehouden in de geschiedenis van het oude Fattoria di Nerento van Villa Trasqua. Hierdoor biedt het wijnhuis traditionele én innovatieve wijnen die regelmatig in de prijzen vallen. De druiven die worden geteeld zijn: Sangiovese, Colorino, Malvasia Nera, Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Alicante Bouchet.

Wijnhuis Villa Trasqua

Villa Trasqua is opgericht in 1965. In dat jaar stimuleerde een speciaal en uniek microklimaat de groei van de eerste knoppen. Dit was de eerste stap naar een langlevende wijngaard. Het Villa Trasqua landgoed ligt in het hart van Toscane in de regio Chianti, 15 km ten noorden van Siena. Het landgoed biedt een adembenemend uitzicht over de prachtige wijngaarden, olijfbomen, boerderijen en kastelen, waar Chianti zo bekend om is.

Villa Trasqua kopen?

De portwijnen van Villa Trasqua zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Villa Trasqua? Bekijk hier de Wijnkring webshop!