Weingut Steininger

Steininger

Weingut Steininger is gevestigd in Langenlois, Oostenrijks snelst groeiende wijngebied. Daarbij is Langenlois de grootste wijnstad van Oostenrijk. Met name de witte Grüner Veltliner druif is erg populair in deze regio. Zo populair dat meer dan de helft van alle Steininger wijnen afkomstig zijn van deze kenmerkende druif. In de wijngaard Kittmannsberg wordt de zorgvuldige verbouwing van de Grüner Veltliner druif tot kunst verheven. De filosofie van het wijnhuis is het willen maken van wijnen, die het fruit en het karakter van de druif tonen. Ze houden van stilistiek, waarbij de herkomst van de druiven wordt getoond door de smaken die duidelijk, trots en expressief zijn.

Weingut Steininger

Bij de oprichting van Weingut Karl Steininger in 1938 was het nog een gemixt bedrijf met landbouw en slechts enkele wijngaarden. Toen Karl Steininger en zijn vrouw Brigitta het wijnhuis overnamen van Karls ouders, besloten ze zich volledig toe te leggen op het maken van wijn. Doordat Oostenrijk maar een klein wijnland is, realiseerden Karl en Brigitta zich dat ze alleen kunnen overleven op de internationale markt met wijnen van hoge kwaliteit. In 1989 gingen ze dan ook sparkling wijnen produceren. Op dit moment leiden Karl en Brigitta het wijnhuis met hun drie dochters. Het wijnhuis is een echt familiebedrijf dat garant staat voor de levering van perfecte wijnen.

Karl Steininger wijn kopen?

De wijnen van Weingut Karl Steininger zijn voor consumenten online te koop op Wijnkring. Zakelijke klanten kunnen bij interesse contact opnemen via het contactformulier op deze website.

Interesse in Weingut Karl Steininger? Bekijk hier de Wijnkring webshop!