Yalumba

Yalumba

In 1849 kocht de Brit Samuel Smith 30 hectare land en plantte hij de eerste druiven. Hij noemde het stuk land ‘Yalumba’, wat in de Aboriginal taal ‘Al het land rondom’ betekent. Zes generaties en meer dan 165 jaar later, is Yalumba het oudste familie wijnbedrijf in Australië. Trots op zijn geschiedenis, behoudt Yalumba bepaalde tradities zoals het produceren van eigen wijnvaten. Yalumba is één van de weinige wijnbedrijven in de wereld die het voorrecht geniet een kuiperij op eigen terrein te hebben.

Yalumba Winery

Als onafhankelijk familiebedrijf is Yalumba Winery zeer progressief. Er worden voortdurend experimenten uitgevoerd op het gebied van wijnmaken en druiventeelt om te blijven bouwen aan de reputatie van Yalumba als innovatief wijnhuis. Tegenwoordig valt Yalumba Winery officieel onder moederbedrijf Hill-Smith Family Vineyards waar ook Oxford Landing Estate, Nautilus Estate uit Marlborough Nieuw-Zeeland en Jansz Premium Sparkling Wines uit Tasmanië toebehoren.

Yalumba kopen?

Verbunt Verlinden heeft voor de belangrijkste internationale wijnmerken prachtige webshops ontwikkeld. Op deze shops vindt u alle wijnen en informatie over de merken Graham’s Port, Salentein, Farina, Ramón Bilbao, Kendall-Jackson, Laurent Miquel, Errazuriz en natuurlijk Yalumba!

Interesse in Yalumba? Bekijk hier de Wijnkring webshop!