Historie

Historie Verbunt Verlinden

Verbunt Verlinden is een toonaangevende moderne Nederlandse wijnimporteur. We presenteren een wereldwijd assortiment topmerken. Van toegankelijke schenkwijnen tot wijnen van de meest vooraanstaande wijnhuizen. Van traditioneel tot innovatief en eigenzinnig. Verbunt Verlinden richt zich op groothandel, horeca en onafhankelijke wijnspeciaalzaken.

Verbunt Verlinden richt zich op het creëren van een unieke beleving van de best passende wijn voor ieder moment. Er wordt intensief samengewerkt met zowel klanten als leveranciers om zich zodoende te richten op een lange termijn samenwerking. Verbunt Verlinden onderscheidt zich als merkenleverancier en toonaangevende Nederlandse wijnimporteur.

Verbunt Wijnkopers

In 1844 werd Verbunt Wijnkopers opgericht door wijnimporteur Joseph Antonius Verbunt. Vanuit Bergeijk kwam hij naar Tilburg om een zaak in wijn, gedistilleerd en tabak te starten. De daaropvolgende generaties Verbunt deden succesvol zaken als wijnimporteur en in gedistilleerde dranken. Vanaf 1991 vertegenwoordigt Frans C. H. Verbunt de 5e generatie Verbunt. Hij verkocht zijn aandelen op 8 juli 2010 aan een ander familiebedrijf: Salentein Holding van Mijndert Pon.

Salentein is als internationaal bedrijf actief in verschillende sectoren: landbouw, veeteelt, productie en distributie van wijn. Het merendeel van de Salentein producten wordt in ruim 40 landen gedistribueerd. Salentein groeit met name in Argentinië (waar het bedrijf gevestigd is) en Nederland sterk en dat is niet vreemd gezien de historie van het bedrijf. Daardoor beschouwt Salentein Nederland als haar tweede thuismarkt naast Argentinië.

Verlinden Drink and Discover

In 1885 richtte Gérard Verlinden Wijn Verlinden op. Als zoon van de dorpsdokter in Vlijmen, kwam hij in ’s-Hertogenbosch in een pand Aan de Boerenmouw terecht dat zijn vader voor hem huurde. Gérard verkocht vanuit dat pand vooral Duitse en Franse wijnen aan artsen, advocaten, notarissen en pastoors. De daaropvolgende generaties Verlinden bleven succesvol in de verkoop van wijn. Door de groei heeft het bedrijf diverse malen moeten verhuizen en vonden meerdere uitbreidingen van het assortiment plaats. Na de eeuwwisseling besloot Jan Hein (3de generatie Verlinden) om met Wijn Verlinden een prachtig modern pand aan de A59 bij Nieuwkuijk te betrekken en kwam de organisatie in handen van zijn zoon Floris, de 4e generatie Verlinden.

De wereld verandert. De wijnmarkt verandert. Het is daarom niet meer dan logisch dat Verbunt en Verlinden haar handen ineen heeft geslagen om als één organisatie verder te gaan per 1 september 2018.

De volledige historie van beide bedrijven is te vinden achter onderstaande buttons:

Historie Verbunt Wijnkopers

Historie Verlinden Drink and Discover