Over wijn

Volgens artikel 1 van de Drank en Horecawet is wijn de drank die door alcoholische gisting is verkregen en geen andere bestanddelen bevat dan die afkomstig van het sap van druiven. Evenals de drank die met toepassing van bijzondere technische bewerkingen of met toevoeging van andere bestanddelen is verkregen uit bovenbedoeld sap, voor zover deze toepassing of toevoeging in het land van oorsprong van zodanige drank bij de bereiding daarvan gebruikelijk is.

Wijnopleidingen / Cursussen

Interesse om jezelf meer te verdiepen in wijn? de Wijnacademie is hét opleiding- en kenniscentrum voor wijn-gerelateerd onderwijs in Nederland. Niet alleen wijn maar ook gedistilleerd en het slijtersvak hebben een plek binnen de Wijnacademie. Vandaag de dag staat de Wijnacademie borg voor een opleidings- en examenprogramma van beginnerscursus tot het allerhoogste professionele niveau. De Wijnacademie organiseert de examens voor de Wijnoorkonde (SDEN 2) en het Wijnbrevet (SDEN 3). En de Wijnacademie leidt op tot Vinoloog (SDEN 4), Magister Vini (SDEN 5) en Liquorist.

KVNW komt met nieuwe campagne: Wim over wijn

Wij houden allemaal van wijn, het proeven en het ervaren. Wijn verdient aandacht en Verbunt Verlinden raadt dan ook aan om het rustig en met aandacht te drinken. Op deze wijze komt het karakter van de wijn het beste tot zijn recht en beleef je wijn pas echt! Kijk naar het glas, ruik en proef de wijn aandachtig. Geniet, maar drink met mate!

Meer weten? Lees het op wimoverwijn.nl

Welke soorten wijn zijn er?