RYPP Wijnfestival

Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni vond in Rotterdam het RYPP Wijnfestival plaats. Na een eerste editie op Het Dak van de Hofbogen, een tweede editie in Het Park, volgde nu de derde editie bij het Drijvend Paviljoen in Rotterdam. Door het warme, zonnige weer was het een succesvol weekend.

Bij de vernieuwde opzet van het festival stond wederom kwaliteit centraal, van de bekende klassiekers tot exotische en onontdekte wijngebieden. Ruim 150 wijnen stonden open (waaronder het Chileense Errazuriz en Italiaanse Farina), die per half of heel glas te bestellen waren. Er werd zelfs aan non-alcoholische wijnen gedacht. Tevens konden bezoekers workshops volgen in het Proefpaviljoen, waar wijnmakers en sommeliers op diverse tijdstippen allerlei wijnthema’s behandelden. Een van de workshops was een verticale tasting van Errazuriz wijnen: 4x Carmenère van jong naar oud.

Naast een groot aanbod aan wijn was er dit jaar voor het eerst een Chef’s Table. Een paviljoen waar dagelijks verschillende bekende Rotterdamse chefs een 3-gangen menu voorschotelden aan de bezoekers. Uiteraard kon er bij de menu’s gekozen worden voor een bijpassend wijnarrangement. Elk restaurant had zijn/haar eigen sommelier meegenomen om ter plekke de beste wijn-spijscombinaties te maken.

Ook kleine foodbarren, zoals oesters en kazen, waren drie dagen lang aanwezig om de bezoekers van fijne combinaties te voorzien. Daarnaast was er een verfrissend muzikaal programma met lokaal talent, DJ’s en een silent disco.