Deze wijn legt het begin van een reis vast – van leerling tot keldermeester. Het viert de diepgaande kennis van de wijngaarden en de beheersing van het proeven, die essentiële vereisten zijn voor het maken van Grahams uitzonderlijke houtgerijpte ports. Tijdens de oogst van 1997 was Grahams huidige hoofdwijnmaker, Charles Symington, in de leer bij zijn vader, Peter. Terwijl het jaar uitstekende wijnen opleverde, die werden gebotteld als Vintage Port, koos Peter enkele van de beste voor uitgebreide houtrijping. Meer dan 25 jaar later heeft Charles de overgebleven vaten geselecteerd voor beperkte botteling.
Na tweeënhalf decennium rijping is de wijn prachtig rond en in balans. Er zijn aroma’s van kweepeerconserven met sporen van vanille, zachte karamel en rozijnen. Het heeft heldere rode fruitsmaken, die nog steeds fris zijn, met een onderliggende citroenzuurgraad. De nasmaak is lang en bevredigend met een subtiele combinatie van walnoten, thee en tabak.