1974 was een cruciaal jaar voor Portugal. Op 25 april werd de dictatuur omvergeworpen door een staatsgreep, wat leidde tot democratie. Hoewel de oogst enkele voortreffelijke ports opleverde, koos wijnmaker Peter Symington ervoor om geen Vintage Port te bottelen vanwege het turbulente klimaat. In plaats daarvan reserveerde hij de allerbeste wijnen voor langdurige rijping in gekruide eikenhouten vaten. De wijn heeft sindsdien bijna vijf decennia gerijpt onder het waakzame oog van opeenvolgende Graham’s keldermeesters. The Artisan weerspiegelt het belang van complementaire vaardigheden en expertise bij het laten rijpen van wijnen. Het is een viering van het ware vakmanschap dat nodig is om de complexiteit, balans en elegantie van deze port te bereiken.
Koperachtige kern met een lichtbronzen rand. Het brede scala aan aroma’s onthult rozijnen, kweepeerconserven en een combinatie van subtiele karamel-, vanille- en gembertonen. Het gehemelte is zijdezacht en sensueel, met een vleugje zachte, tintelende tannines die de structuur en de vitaliteit van de wijn blijven ondersteunen. De lange afdronk doet denken aan peperige kruiden, theebladeren en tijm.